Berthe Drent-Verbree - Libra dieetadvisering

Ga naar de inhoud
Berthe Drent-Verbree
Mijn naam is Berthe Drent-Verbree, diëtist en orthomoleculair therapeut. Toen ik jong was wilde ik van alles worden maar aan diëtist worden heb ik nooit gedacht. Ik was heel slank en dacht dat ik niet hoefde te bewegen of gezond hoefde te eten.
Ik kreeg in de loop der jaren wel wat klachten maar had nooit de link met mijn voedings- en leefstijlpatroon gelegd. Pas toen ik rond mijn 20e steeds meer aankwam, tot op den duur zelfs 25 kg boven mijn normale gewicht, ben ik op zoek gegaan naar de oorzaak. Wat ik toen vond was in eerste instantie een aantal strenge diëten en regimes die snel afvallen beloofden. Ik heb dat een tijd lang geprobeerd en ben ook vrij intensief gaan sporten. Het had wel effect, ongeveer 15 kg afgevallen. Helaas was het van korte duur want ik had een onstilbare behoefte aan alles wat los en vast zat, vooral zoete dingen.

Om een lang verhaal kort te maken, gelukkig heb ik zeer waardevolle informatie ontdekt over waarom het ondanks alle moeite niet lukte. Het geheim is: het lichaam voeden met wat het nodig heeft zodat het voor je gaat werken en niet tegen je! Daarvoor moest er niet alleen in mijn keuken wat gebeuren maar ook in mijn hoofd. Ook de manier waarop je over jezelf,
je lichaam en je vermogens denkt is betrokken bij gezond en fit worden en vooral bij het blijven. Strenge diëten gericht op het verliezen van kilo’s werken niet. Maar gelukkig is er een andere manier. Ik ben zo blij dat ik dit ontdekt heb, mijn gewicht is al jaren gezond , ik heb geen honger meer en ook heb ik veel minder lichamelijke klachten. Dit is de reden dat ik Voeding en Diëtetiek ben gaan studeren, om dit met anderen te kunnen delen. Iedereen heeft het vermogen om zijn lichaam te helen met voeding. Ik ben er om je daarmee te helpen!

‘’Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’’ - Hippocrates

© 2019 Libra Dieetadvisering
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen, Nieuw Weerdinge en Sleen
Friesland: Akkrum(hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Nij Beets, Noordwolde, Oostermeer, Sexbierum, Sneek en Tijnje.
Overijssel: Kuinre, Oldemarkt.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud