Blog - Libra dieetadvisering

Ga naar de inhoud

Reset jouw lijf met de Vegan Flex

De afgelopen tien dagen heb ik het tiendaagse Vegan Flex programma gevolgd met als doel om de in mijn lijf opgeslagen gifstoffen te verwijderen. Het heeft als prettige bijkomstigheid 2 kilo gewichtsverlies opgeleverd. Daarbij heb ik totaal geen behoefte (meer) aan snaaien. De Vegan Flex kan jou wellicht ook helpen om dit te bereiken.
Irene Kieftenburg | 10/5/2023

57 procent van de Nederlander lijnt (of lijdt) ….

Uit recent onderzoek blijkt dat 57 procent van de volwassenen in Nederland wel eens een poging tot gewichtsverlies heeft gedaan. Van deze mensen is volgens het onderzoek 20 procent ook daadwerkelijk ermee bezig. De meesten willen gewicht verliezen om zich lichamelijk fitter te voelen. Als het gewicht verliezen niet snel genoeg gaat, wordt er vaak niet doorgezet. Maar gezonder eten om gewichtsverlies te bereiken zou geen doel op zich moeten zijn…

Goed gevoed ouder worden

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) brengt samen met Partnernetwerk Ondervoeding Ouderen (POO) ondervoeding bij ouderen in kaart. Zij zijn hiervoor een campagne gestart met de naam “Goed gevoed ouder worden”. Helaas zien de ouderen en hun naasten vaak het belang van voeding (nog) niet…
Irene Kieftenburg | 26/4/2023

Groenten en fruit goedkoper maken

Vertegenwoordigers van onder meer 13 gemeenten, 17 GGD’en, Jeugdartsen Nederland, Alliantie Voeding in de Zorg, Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie, JOGG, Foodwatch en ruim 30 artsen, hoogleraren en andere wetenschappers hebben een brief naar ons kabinet gestuurd met nogmaals het verzoek om de btw op groente en fruit te verlagen.
Irene Kieftenburg | 19/4/2023

Prikkelbare darmen??

De afgelopen weken zie ik steeds meer mensen op het spreekuur met maagdarm klachten. Vaak zijn die klachten al langere tijd aanwezig en er zijn ook bijna altijd diverse (darm)onderzoeken gedaan. De diagnose is dan prikkelbare darmen. En “daar moet je dan maar mee leren leven”. Bij uitvragen van de voeding en de klachten is de voeding vaak te arm aan vezels. En dan is er wel degelijk iets aan de klachten te doen!

Irene Kieftenburg | 12/4/2023

Rem de stille ontsteking

Zeer regelmatig krijg ik de vraag of er iets te doen is aan klachten als jicht, reuma, terugkerende blaasontsteking en andere ontstekingsachtige klachten. Vaak gaan deze klachten samen een te hoog gewicht. Door het hoge gewicht ontstaat een zogenaamde stille ontsteking. Ons buikvet is de veroorzaker hiervan. En ja, er is iets aan te doen!!
Irene Kieftenburg | 22/3/2023

Bewerkte voeding stimuleert kanker

Slechts 16 procent van de producten die in onze supermarkten verkocht worden, is vers, onbewerkt of licht bewerkt voedsel. De overige voeding is (te) bewerkte voeding. Dat dit echt slecht voor onze gezondheid is, wordt ook nu weer bevestigd door een langdurend onderzoek in tien Europese landen. Door de bewerking krijgen wij sneller kanker!!
Irene Kieftenburg | 15/3/2023

Vitamine C

Als ik mijn cliënten op het spreekuur uitleg dat vitamines nodig zijn om onze stofwisseling goed te laten draaien, zegt 9 van de 10 goed groente en fruit te eten. Groente en fruit bevatten vooral vitamine C. Hoewel onze voeding ook nog 12 andere vitamines levert, ga ik mij in dit artikel even richten op de kracht van vitamine C.

© 2022 Libra Dieetadvisering
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen, Sleen en Zuidlaren
Friesland: Akkrum (hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Nij Beets, Noordwolde, Oostermeer, Sexbierum en Tijnje.
Overijssel: Kuinre en Oldemarkt.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud