Blog - Libra dieetadvisering

Ga naar de inhoud

Covid --> Go Fit

Nu we allemaal weer in de lockdown zitten, wordt het mijns inziens weer eens tijd om te kijken naar onze eigen rol in deze pandemie. Wat kunt u zelf doen om niet of minder ziek te worden als u met Corona besmet raakt.

De metabole switch werkt

Sinds 2014 ben ik aangesloten bij het zogenaamde sportvasten protocol, waarbij het lichaam in 10 dagen van de suikerverbranding overschakelt naar de vetverbranding. Recent zijn er onderzoeksresultaten bekend geworden waaruit blijkt dat dit echt werkt. Voor mij niet nieuw, want ik had het al zelf en via mijn cliënten ervaren. Hoe werkt de metabole switch precies??

Ergernis over de “nieuwe” richtlijnen voor mensen met diabetes type 2

Tot mijn grote verbazing en ook wel ergernis heeft de gezondheidsraad bepaald dat ook voor mensen met diabetes type 2 de Richtlijnen goede voeding 2015 de basis is voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon. “Bij overgewicht is het verstandig om af te vallen en deze gewichtsvermindering in stand te houden. Het beperken van de koolhydraatinname kan helpen bij het afvallen, maar de toegevoegde waarde daarvan voor de gezondheid op de lange termijn is niet aangetoond”, aldus de wetenschappers. Ik vraag mij af onder welke steen zij gezeten hebben...

We eten te bewerkt. Hoe breng je jouw eetpatroon meer terug naar onze roots?

Onze voeding lijkt helemaal niet meer op de mix van wild plantaardig en dierlijk voedsel die onze voorouders aten. Er waren toen bijvoorbeeld geen kunstmatige ingrediënten, geen synthetische kleurstoffen, geen antiklontermiddelen, geen conserveermiddelen en geen voedsel dat gemaakt wordt in laboratoria. Wat wij vandaag de dag eten heeft bij lange na niet de medicinale eigenschappen, vezels, voedingswaarde en voedingsstoffen van voorheen. Ook recent onderzoek bevestigt dit. Maar hoe ga je dit dan voor elkaar krijgen??

De ideale voeding na een niertransplantatie

Er is een onderzoek gedaan naar de ideale voeding na aan niertransplantatie. Voeding speelt een grote rol om overlijden te voorkomen, maar ook voor een betere kwaliteit van leven na de transplantatie. Volgens arts en onderzoeker aan Rijksuniversiteit Groningen António Gomes Neto, is er meer aandacht nodig voor de voedingsinname en de voedingstoestand na een niertransplantatie...

Veelzijdig magnesium

Via een cliënt werd ik geattendeerd op een artikel in de Consumentengids van oktober 2021 over magnesium. In het artikel werd gewaarschuwd voor een overdosis en de laxerende werking. Maar als u de juiste magnesium kiest, krijgt u geen diarree. Dan is het juist een zeer waardevol mineraal.

Voedingsstoffen werken net zo goed als geneesmiddelen!!!

Farmacologen van de Universiteit Utrecht hebben recent een review gemaakt over de werking van voedingsstoffen op onze gezondheid. Zij constateren dat voedingsstoffen een vergelijkbare werking hebben als geneesmiddelen. Meer aandacht voor de medicinale werking van voeding kan volgens de onderzoekers helpen om veel gerichter diëten te ontwikkelen die bepaalde aandoeningen tegengaan of voorkomen.

Meer vraag naar de gastric bypass, dat afvallen kan toch ook anders!

Tot mijn grote ergernis las ik deze week dat de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) meer gastric bypasses gaat uitvoeren omdat hier vraag naar is. De NOK ziet sinds de Corona pandemie een forse toename van het aantal mensen met ernstige obesitas dat zich wil laten behandelen… Volgens hen zien steeds meer mensen in dat overgewicht het risico op complicaties bij een Corona-infectie verhoogt. Tja, dat is waar, maar over de complicaties van de gastric bypass wordt dan kennelijk niet goed nagedacht.
© 2020 Libra Dieetadvisering
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen en Sleen
Friesland: Akkrum(hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Nij Beets, Noordwolde, Oostermeer, Sexbierum, Sneek en Tijnje.
Overijssel: Kuinre, Oldemarkt.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud