Irene van der Vuurst - Kieftenburg

Ga naar de inhoud

PCOS en voeding

Vrouwen met polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) hebben baat bij een leefstijlprogramma, waarbij voeding, beweging en welbevinden op het programma staan. Dit resultaat komt uit een promotie onderzoek van Geranne Jiskoot, psycholoog aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Een onbegrijpelijk voedingsbeleid

Tot mijn verbazing las ik in het nieuws dat ons kabinet onderzoekt of belasting op vlees mensen ertoe kan brengen minder vlees te eten. Hoezo kan extra belasting heffen op vlees wel, maar kan de btw verlaging van fruit en groente niet? En wanneer gaan we dan eens belasting heffen op alle super bewerkte voedingsmiddelen in de winkel waar we letterlijk ziek van worden?? Ik dook erin en het blijkt toch even anders te zijn dan in de media staat.

Je moet het wel eerst verteren, voordat je het kunt opnemen

Vandaag had ik een mevrouw met post COVID klachten aan de telefoon. Zij had vooral maagdarmklachten overgehouden aan COVID. Dit komt zeer vaak voor en niet alleen na het doormaken van COVID. Zeker 10% van alle mensen ervaart spijsverteringsklachten en ik durf te beweren dat het nog veel meer mensen zijn. Ook veel ziektebeelden zouden sterk kunnen verbeteren bij het optimaliseren van onze darmwerking. Je moet immers je voedsel wel kunnen verteren anders neem je er niets van op.
© 2022 Libra Dieetadvisering
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen, Sleen en Zuidlaren
Friesland: Akkrum (hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Nij Beets, Noordwolde, Oostermeer, Sexbierum en Tijnje.
Overijssel: Kuinre en Oldemarkt.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud