04/2022

Ga naar de inhoud

Leververvetting komt vaker voor dan je denkt

Ongeveer tien jaar geleden had ik af en toe een cliënt die met de diagnose leververvetting op consult kwam. Tegenwoordig vertellen steeds meer mensen op mijn spreekuur ook leververvetting te hebben. Recent onderzoek laat zien dat één op de vijf Nederlanders leververvetting heeft. Dit is dus 20% van de bevolking!! Leververvetting kan leiden tot vervelende klachten. Een tijdige diagnose kan erger voorkomen. Er is een campagne gestart, met de naam “LeverStijl”, om mensen attent te maken op dit probleem.
Irene Kieftenburg | 27/4/2022

Het beste dieet is geen dieet!

Bovenstaande slogan staat al sinds de oprichting van mijn praktijk, in 2007, op mijn folder. En ik sta hier nog steeds helemaal achter. Het nieuwe eetpatroon past bij je en voelt niet als moeten. Dit weekend las ik in een oude Radar+ (van oktober vorig jaar) een artikel over De Schijf van Vijf. De schrijfster had geprobeerd zich hier 30 dagen aan te houden en dat was niet echt goed gelukt. Te betuttelend en teveel beperkingen, aldus de schrijfster. Persoonlijk sluit ik mij daar helemaal mee aan. Maar wat moet je dan wel doen qua “dieet” om gezond en fit ouder te worden?
Irene Kieftenburg | 20/4/2022

PCOS en voeding

Vrouwen met polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) hebben baat bij een leefstijlprogramma, waarbij voeding, beweging en welbevinden op het programma staan. Dit resultaat komt uit een promotie onderzoek van Geranne Jiskoot, psycholoog aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.
© 2022 Libra Dieetadvisering
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen, Sleen en Zuidlaren
Friesland: Akkrum (hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Nij Beets, Noordwolde, Oostermeer, Sexbierum en Tijnje.
Overijssel: Kuinre en Oldemarkt.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud