08/2022

Ga naar de inhoud

Voeding heeft invloed op het ontstaan van dementie

Britse wetenschappers deden onderzoek naar de relatie tussen voeding en dementie. Uit dit onderzoek blijkt dat mensen die grote hoeveelheden sterk bewerkt voedsel eten, meer risico lopen om op latere leeftijd dementie te ontwikkelen. Het slechte nieuws hierbij is dat er steeds meer sterk bewerkt voedsel in de winkels ligt. Het goede nieuws is dat aanpassingen naar gezondere voeding ook kunnen leiden tot een verlaging van het risico.
Irene Kieftenburg | 31/8/2022

Zo gezond als een vis

Als cliënten op mijn spreekuur komen en ik met hen de gebruikelijke voeding doorneem, is een van mijn vragen altijd of er ook vis gegeten wordt. Heel vaak vinden mensen het wel lekker, maar wordt er uit gewoonte voor vlees gekozen. En dat is jammer, want het eten vis kent vele voordelen ten opzichte van vlees.
Irene Kieftenburg | 24/8/2022

Jodium is van levensbelang

Om de schildklier goed te laten werken, is het belangrijk dat we via ons voedsel genoeg jodium binnenkrijgen. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is het risico op gezondheidsproblemen klein als de helft van de bevolking meer dan 150 microgram per dag binnenkrijgt. Is dit wel zo? Bovendien blijkt uit recent onderzoek dat de huidige jodiuminname op de ondergrens zit. Wat zijn de risico’s hiervan?
Irene Kieftenburg | 10/8/2022
© 2022 Libra Dieetadvisering
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen, Sleen en Zuidlaren
Friesland: Akkrum (hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Nij Beets, Noordwolde, Oostermeer, Sexbierum en Tijnje.
Overijssel: Kuinre en Oldemarkt.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud