09/2021

Ga naar de inhoud

Wel of niet veganistisch eten??

Het is u vast niet ontgaan dat er nieuwe initiatieven zijn die veganistische voeding promoten. Hoe handig dit voor uw situatie is, is maatwerk. De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en het Voedingscentrum vinden beiden dat een persoonlijk advies van een diëtist noodzakelijk is om een juiste beslissing te nemen. Waarom dat zo noodzakelijk is, leest u hieronder.

Meer inzetten op preventie om zorg houdbaar te houden

Helemaal in lijn met mijn artikel van vorige week is er een rapport uitgekomen van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), waarin staat dat onze gezondheidszorg veel te duur is en op deze manier niet houdbaar. Volgens het rapport zal de overheid zal scherpe keuzes moeten maken om de kwaliteit van zorg te kunnen waarborgen. Ook moet er meer worden ingezet op gezondheid en preventie. Dit doet mij denken aan mijn afstudeerperiode, al in 1989, toen werd dit ook al geroepen. Hoe hardleers zijn wij eigenlijk??

De dag van de diëtist

Komende zondag, 19 september, is het weer de dag van de diëtist. Nog steeds heb ik het gevoel dat mensen geen idee hebben wat onze beroepsgroep allemaal kan. Te vaak worden wij in een adem genoemd met afvallen. Bijzonder frustrerend want wij houden ons als beroepsgroep echt niet alleen maar bezig met gewichtsverlies. Ik durf te stellen dat er geen ziektebeeld is waarbij voeding geen rol speelt. En de diëtist is de specialist die voeding, maar ook leefstijl, kan verbinden aan gezondheid. Uw gezondheid om precies te zijn.

Brandend maagzuur door te weinig maagzuur

In 2015 schreef ik al eerder over maagzuurremmers. Indertijd waren er 2 miljoen gebruikers. Inmiddels is het aantal opgelopen naar 2,8 miljoen Nederlanders!! Dit is echt heel jammer, want maagzuurremmers geven veel bijwerkingen. Daarbij worden zij volgens Zorginstituut Nederland (ZN) vaak onterecht voorgeschreven. Onnodig en lang maagzuurremmers slikken vergroot de kans op botbreuken, chronische nierschade en vitaminetekorten. En vaak is het probleem niet teveel maar juist te weinig maagzuur…
© 2022 Libra Dieetadvisering
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen, Sleen en Zuidlaren
Friesland: Akkrum (hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Nij Beets, Noordwolde, Oostermeer, Sexbierum en Tijnje.
Overijssel: Kuinre en Oldemarkt.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud