11/2021

Ga naar de inhoud

Ergernis over de “nieuwe” richtlijnen voor mensen met diabetes type 2

Tot mijn grote verbazing en ook wel ergernis heeft de gezondheidsraad bepaald dat ook voor mensen met diabetes type 2 de Richtlijnen goede voeding 2015 de basis is voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon. “Bij overgewicht is het verstandig om af te vallen en deze gewichtsvermindering in stand te houden. Het beperken van de koolhydraatinname kan helpen bij het afvallen, maar de toegevoegde waarde daarvan voor de gezondheid op de lange termijn is niet aangetoond”, aldus de wetenschappers. Ik vraag mij af onder welke steen zij gezeten hebben...

We eten te bewerkt. Hoe breng je jouw eetpatroon meer terug naar onze roots?

Onze voeding lijkt helemaal niet meer op de mix van wild plantaardig en dierlijk voedsel die onze voorouders aten. Er waren toen bijvoorbeeld geen kunstmatige ingrediënten, geen synthetische kleurstoffen, geen antiklontermiddelen, geen conserveermiddelen en geen voedsel dat gemaakt wordt in laboratoria. Wat wij vandaag de dag eten heeft bij lange na niet de medicinale eigenschappen, vezels, voedingswaarde en voedingsstoffen van voorheen. Ook recent onderzoek bevestigt dit. Maar hoe ga je dit dan voor elkaar krijgen??

De ideale voeding na een niertransplantatie

Er is een onderzoek gedaan naar de ideale voeding na aan niertransplantatie. Voeding speelt een grote rol om overlijden te voorkomen, maar ook voor een betere kwaliteit van leven na de transplantatie. Volgens arts en onderzoeker aan Rijksuniversiteit Groningen António Gomes Neto, is er meer aandacht nodig voor de voedingsinname en de voedingstoestand na een niertransplantatie...

Veelzijdig magnesium

Via een cliënt werd ik geattendeerd op een artikel in de Consumentengids van oktober 2021 over magnesium. In het artikel werd gewaarschuwd voor een overdosis en de laxerende werking. Maar als u de juiste magnesium kiest, krijgt u geen diarree. Dan is het juist een zeer waardevol mineraal.
© 2022 Libra Dieetadvisering
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen, Sleen en Zuidlaren
Friesland: Akkrum (hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Nij Beets, Noordwolde, Oostermeer, Sexbierum en Tijnje.
Overijssel: Kuinre en Oldemarkt.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud