Blog - Libra dieetadvisering

Ga naar de inhoud

(On)nodige vitaminebepalingen??

Deze week las ik dat de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) huisartsen oproept om geen onnodige vitaminebepalingen te doen. Volgens de NFU vragen huisartsen steeds vaker vitaminebepalingen aan. Daarbij vragen patiënten er steeds meer om. Volgens mij een goede ontwikkeling, maar daar is de NFU het niet mee eens.

Een goed gevoede huid

Regelmatig krijg ik vragen over wat er met voeding te doen is aan huidproblemen als een droge huid, acné, steenpuisten of zelfs rosacea. Vaak is dit niet zomaar op te lossen. Huidproblemen geven namelijk vaak aan dat er voedingsstoffen tekorten zijn.

Wat kunt u doen als leefstijladviezen niet werken?

Op 24 september jl. vond online het Leefstijl Congres plaats. Eén van de sprekers was Liesbeth van Rossum, arts en schrijfster van het boek “ Vet belangrijk”. Van Rossum riep huisartsen op om bij de diagnosestelling obesitas goed naar de onderliggende oorzaken te kijken. Onderliggende oorzaken kunnen het effect van een leefstijlinterventie ondermijnen. Ik sluit mij hier bij aan, maar de onderliggende oorzaken zijn zeker geen reden om niets aan uw leefstijl te doen. Hieronder een toelichting.

Wat kunt u zelf qua leefstijl doen om het effect van Corona te verminderen?

Deze week was er weer een persconferentie met maatregelen. Ik heb de maatregelen even op de site van de overheid nagelezen en jawel daar stonden tussen de veel gestelde vragen ook vier regels (!!!!) over hoe u uzelf weerbaar kunt maken. Tja en daar moest ik ook echt naar zoeken op de site. Persoonlijk mis ik die adviezen al vanaf het begin. U kunt namelijk veel doen om niet of minder ziek te worden als u met Corona besmet raakt.
© 2020 Libra Dieetadvisering
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen, Nieuw Weerdinge en Sleen
Friesland: Akkrum(hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Nij Beets, Noordwolde, Oostermeer, Sexbierum, Sneek en Tijnje.
Overijssel: Kuinre, Oldemarkt.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud