Dieetcoach

Ga naar de inhoud

Doggy bag


We zijn op vakantie in Denemarken en waren recent bij een pizzeria uit eten. De porties pizza waren enorm groot. De serveerster zag ons hijsen met het eten en gaf aan dat wij het ook mee naar huis mochten nemen. Dit bracht mij op het idee om weer eens over een doggy bag te schrijven.
Irene Kieftenburg | 13/9/2023

Mooie plannen

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) heeft naar de grote politieke partijen een 10-puntenplan gestuurd. Een van de wensen is om een Ministerie van Voedingszaken op te richten. Ook wil de NVD voeding en diëtetiek hoger op de politieke agenda krijgen. Mooie plannen.

Onzichtbaar overgewicht

Zo op het blote oog zijn er veel mensen met een te hoog gewicht. In de werkelijkheid is het mogelijk nog erger: 10-15% van de mensen heeft overgewicht, terwijl wij dit niet kunnen zien. Bij deze mensen zit vet tussen de organen. Er zijn dus nog meer mensen met overgewicht dan wij denken…
Irene Kieftenburg | 23/8/2023

Een toegenomen gebruik van voedingssupplementen

In mijn vakliteratuur las ik dat er een onderzoek is geweest naar het gebruik van voedingssupplementen. Uit het onderzoek kwam dat bijna 6 miljoen Nederlanders in het afgelopen jaar één of meer supplementen gebruikten. Hoewel ons Voedingscentrum hier geen voorstander van is, kan het best slim zijn. Maar dan alleen bij een juiste keuze…
Irene Kieftenburg | 16/8/2023

Stop met kcal tellen!

De afgelopen tijd komen er steeds meer cliënten zonder verwijzing op mijn spreekuur. Na jaren het ene na het andere dieet te hebben gedaan, zijn zij het spoor bijster. En zij weten al helemaal niet meer wat zinvol is om te doen om hun gewicht te beheersen, hun darmklachten te verhelpen, zich fitter te gaan voelen, etc. Vooral de op gewichtsverlies gerichte cliënten zijn aan het kcal tellen, maar hoe slim is dat eigenlijk…?

Eet meer groenten

Bijna in elk gesprek dat ik met een nieuwe cliënt heb, geeft hij/ zij aan goed groente te eten. Als ik dan met mijn portiegrootteboek de daadwerkelijke hoeveelheid navraag is het eigenlijk altijd te weinig. En dat is echt heel jammer omdat er echt veel gezondheidswinst te behalen is door het eten van meer groente. Daarom hieronder nog eens tips om de hoeveelheid groente van jouw voeding te verhogen.

Jodium is van levensbelang

Om de schildklier goed te laten werken, is het belangrijk dat we via ons voedsel genoeg jodium binnenkrijgen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat nu onder zwangere vrouwen onderzoek doen of zij wel voldoende jodium binnen krijgen. Maar ook voor de rest van de bevolking is jodium van levensbelang.
Irene Kieftenburg | 26/7/2023

Bindweefsel

Steeds vaker krijg ik mensen met bindweefselklachten. Bindweefsel zit in ons hele lichaam en is de sluitpost van onze gezondheid. Klachten aan ons bindweefsel zijn bijvoorbeeld zwakke enkels, endometriose, reuma, slecht genezende wonden, open benen, verzakking van darm of baarmoeder. Met optimalere voeding is er gelukkig veel aan te doen.
Irene Kieftenburg | 12/7/2023
© 2022 Libra Dieetadvisering
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen, Sleen en Zuidlaren
Friesland: Akkrum (hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Nij Beets, Noordwolde, Oostermeer, Sexbierum en Tijnje.
Overijssel: Kuinre en Oldemarkt.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud