Migraine

Ga naar de inhoud

Migraine

Libra dieetadvisering
Gepubliceerd door Irene Kieftenburg in Dieetcoach · 7 december 2022
Ruim 2,5 miljoen Nederlanders hebben regelmatig migraine. Deze aandoening komt vaak in aanvallen voor. In het tijdschrift Fit met Voeding werd er aandacht aan besteed. Er is met voeding en/of suppletie zeker wat aan migraine te doen.

Iemand met migraine heeft vaak een kloppende, bonzende hoofdpijn. Deze zit vaak aan één kant van het hoofd. Een migraine aanval kan, onbehandeld, tussen de vier uur en drie dagen duren. Soms zijn mensen ook misselijk van de hoofdpijn, met daarbij een overgevoeligheid voor licht, geur en geluid. De migraine oorzaak is vaak onduidelijk. Een combinatie van prikkels zorgt ervoor dat de hersenen in de war raken. Het verbeteren van de energiebalans in de hersenen is vaak effectief. Eén van de stoffen die daarvoor zorgt is vitamine B2. Uit Duitse onderzoeken blijkt dat suppletie met deze vitamine de frequentie van de migraine aanvallen met 37% liet afnemen. Ook magnesium is een mineraal dat zorgt voor de aanmaak van energie in onze cellen, dus ook in onze hersenen. Daarbij ontspant het ook de bloedvaten. Magnesium kan ook  effectief worden ingezet om migraine aanvallen te verminderen. De derde stof die in het artikel wordt genoemd, is ook belangrijk bij het maken van energie in onze cellen en ook weer in de hersenen. Dit is de stof co-enzym Q10.  Bij het suppleren van deze stof bleken mensen 60% minder vaak of minder lang een migraine aanval te krijgen. De laatste stof die in relatie tot migraine genoemd wordt is alfaliponzuur. Deze stof liet ook de migrainesymptomen afnemen. Alfaliponzuur is overigens ook een stof die bij diabetes type 2 het bloedglucose kan laten dalen. Daarbij vermindert het neuropatische klachten, dit zijn klachten als tintelingen in handen en voeten. Naast suppletie van deze stoffen is een gezonde volwaardige basisvoeding natuurlijk ook belangrijk… En een goed werkend maagdarmkanaal is nodig om voedingsstoffen, zoals magnesium, op te nemen. Hierbij is de leverfunctie ook belangrijk om ons lichaam te zuiveren. Bij teveel afvalstoffen in ons lichaam kan er ook migraine ontstaan. Wil je meer weten? Of een kortingscode voor een goed opneembare magnesium of co-enzym Q10 ontvangen? Neem dan contact met ons op!


© 2022 Libra Dieetadvisering
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen, Sleen en Zuidlaren
Friesland: Akkrum (hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Nij Beets, Noordwolde, Oostermeer, Sexbierum en Tijnje.
Overijssel: Kuinre en Oldemarkt.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud