12/2022

Ga naar de inhoud

Nutri-Score overhaast ingevoerd

Met de kerstdagen voor de deur maken de meeste mensen zich weinig zorgen over de kwaliteit van wat zij gaan eten. Als het maar lekker is. Toch zijn er in voedingsland ontwikkelingen gaande om mensen meer bewust te maken van gezonder eten. In januari staan de meesten van ons hier dan weer voor open en kan het handig zijn. Eén van deze ontwikkelingen in de zogenaamde Nutri-Score. Helaas zorgt deze nog steeds voor veel verwarring.
Irene Kieftenburg | 21/12/2022

Minder zout eten heeft veel voordelen

Een nieuwe Amerikaanse studie laat zien dat het eten van minder zout het risico op hart- en vaataandoeningen aanzienlijk verlaagd. Al eerder was er een link tussen het eten van minder zout en een verlaagd risico op een beroerte. Toch eten we bijna allemaal teveel zout. Wat kun je hier zelf aan doen?
Irene Kieftenburg | 14/12/2022

Migraine

Ruim 2,5 miljoen Nederlanders hebben regelmatig migraine. Deze aandoening komt vaak in aanvallen voor. In het tijdschrift Fit met Voeding werd er aandacht aan besteed. Er is met voeding en/of suppletie zeker wat aan migraine te doen.
Irene Kieftenburg | 7/12/2022
© 2022 Libra Dieetadvisering
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen, Sleen en Zuidlaren
Friesland: Akkrum (hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Nij Beets, Noordwolde, Oostermeer, Sexbierum en Tijnje.
Overijssel: Kuinre en Oldemarkt.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud