Meer vrouwen geven langer borstvoeding door Corona

Ga naar de inhoud

Meer vrouwen geven langer borstvoeding door Corona

Libra dieetadvisering
Gepubliceerd door Irene van der Vuurst in Dieetcoach · 8 september 2021
Tags: borstvoeding
Dat borstvoeding de beste start voor uw kindje is, is alom bekend. Uit een recent onderzoek is gebleken dat de Coronacrisis ook iets positiefs heeft opgeleverd: vrouwen geven langer borstvoeding. Goed nieuws voor moeder en baby.

Uit eerder onderzoek van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is gebleken dat moeders die ten minste zes maanden borstvoeding geven, hun risico op sterfte aan kanker met 10% laten dalen. Daarbij verlaagt het geven van borstvoeding ook nog eens de kans op sterfte aan hart- en vaatziekten en een beroerte met 17%. Langer borstvoeding geven is dus positief. Ook voor de baby is borstvoeding belangrijk om de afweer te versterken. Een baby moet zijn/haar afweer nog opbouwen en borstvoeding  helpt hierbij. Daarbij helpt het mogelijk ook tegen wiegendood, allergische ziekten, overgewicht en diabetes. Ook is er een verband tussen borstvoeding en het beter opnemen en verwerken van kennis en informatie. Bovendien heeft borstvoeding een gunstig effect op een hechte moeder-kindrelatie. Mooi nieuws dus dat vrouwen door de Coronacrisis langer borstvoeding zijn gaan geven. Uit het onderzoek blijkt ook dat 89% van de vrouwen borstvoeding geeft. Een mooi percentage dat flink hoger ligt dan bijvoorbeeld 10 jaar geleden toen het nog 78% was. De redenen dat het nu beter lukt om langer borstvoeding te geven zijn thuiswerken, minder verplichtingen, het thuis zijn van de partner, meer rust en minder hoeven kolven. Ook minder kraamvisite bleek gunstig te zijn. Behalve het daadwerkelijk geven van borstvoeding is natuurlijk ook een volwaardige voeding van de moeder heel belangrijk. De borstvoeding kost energie en als dit onvoldoende uit uw voeding wordt gehaald, zal het ten koste van u zelf gaan. Als u hierbij uw vetreserves aanspreekt, is dat niet gezond voor uw baby. In uw vetreserves zitten afvalstoffen opgeslagen die dan in de borstvoeding komen. Wilt u meer informatie over het geven van borstvoeding en de voedingsstoffen die u zelf nodig heeft? Neem dan contact met ons op!


© 2022 Libra Dieetadvisering
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen, Sleen en Zuidlaren
Friesland: Akkrum (hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Nij Beets, Noordwolde, Oostermeer, Sexbierum en Tijnje.
Overijssel: Kuinre en Oldemarkt.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud