Dieetcoach

Ga naar de inhoud

Doe je ook (pre) diabetes type 2??

In 2015 schreef ik een artikel over het omkeren van diabetes en een indertijd nieuw programma van de stichting Voeding Leeft. Recent is door verzekeraars aangekondigd dat dit programma, wegens succes, wordt vergoed. Het is ook bedoeld voor mensen met pre diabetes. Bij pre diabetes ben je dus op weg om diabetes te ontwikkelen. Dit weet je vaak niet van jezelf. Uit onderzoek blijkt echter dat 75% van alle mensen die te zwaar zijn, al naar pre diabetes neigen. Je kunt zelf veel doen! Dus doe je (pre) diabetes of blijf je liever gezond??
Irene Kieftenburg | 8/11/2023

Bevorder de opname van jouw voedingssupplementen

Vaak krijg ik de vraag of voedingssupplementen wel echt nodig zijn. Hoewel dit natuurlijk van de gebruikelijke voeding afhangt, is mijn antwoord meestal positief. Het is echter niet perse nodig om altijd heel hoog in de hoeveelheden bij te suppleren. Het gaat vooral om de opneembaarheid van de supplementen. Je kunt dit zelf beïnvloeden door de supplementen op de juiste manier in te nemen.
Irene Kieftenburg | 18/10/2023

Met de keukenweegschaal aan tafel?!

Veel mensen die bij mij op het spreekuur komen, hebben het wel eens voor korte of langere tijd gedaan: met de keukenweegschaal aan tafel zitten. Alles wat ze eten en drinken wordt dan afgewogen. In principe vind ik dat geen goed idee. Eten wordt dan heel dwangmatig. Maar soms kan het toch handig zijn…
Irene Kieftenburg | 4/10/2023

Kaas is vet gezond

Vorige week vroeg ik aan mijn vriend of hij kaas wilde meenemen uit de supermarkt. Hij kwam met jong belegen kaas thuis. Persoonlijk houd ik meer van een wat meer gerijpte kaas omdat er dan meer smaak aan zit. Mijn vriend gaf aan dat het toch “gewoon” kaas was. Bij mijn uitleg over jong, beleg en oude kaas gaf hij aan dat dit voor hem nieuwe informatie was. Voor mij weer een eyeopener dat iets dat voor mij heel vanzelfsprekend is, niet bij iedereen bekend is. Dus vandaag een uitleg over kaas.
Irene Kieftenburg | 27/9/2023

Doggy bag


We zijn op vakantie in Denemarken en waren recent bij een pizzeria uit eten. De porties pizza waren enorm groot. De serveerster zag ons hijsen met het eten en gaf aan dat wij het ook mee naar huis mochten nemen. Dit bracht mij op het idee om weer eens over een doggy bag te schrijven.
Irene Kieftenburg | 13/9/2023

Mooie plannen

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) heeft naar de grote politieke partijen een 10-puntenplan gestuurd. Een van de wensen is om een Ministerie van Voedingszaken op te richten. Ook wil de NVD voeding en diëtetiek hoger op de politieke agenda krijgen. Mooie plannen.
© 2022 Libra Dieetadvisering
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen, Sleen en Zuidlaren
Friesland: Akkrum (hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Nij Beets, Noordwolde, Oostermeer, Sexbierum en Tijnje.
Overijssel: Kuinre en Oldemarkt.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud