Dieetcoach

Ga naar de inhoud

Weer snel op gewicht na de vakantie

Veel mensen doen tijdens de vakantie bewust niet hun best om op hun gewicht te letten. Dat komt erna wel weer. Hierdoor zijn we gemiddeld drie kilo zwaarder na onze vakantie dan ervoor. Gelukkig zijn er snelle manieren om dit te lijf te gaan én er wellicht ook meteen nog wat extra kilo’s af te werken.

Voedselverspilling

Deze week had mijn zoon mijn voorraadkast opgeruimd. Hij had een krat vol spullen verzameld waarbij de ten minste houdbaar tot datum (net) was verstreken. Volgens hem kon het spul allemaal regelrecht de vuilnisbak in. Ik was het hier niet mee eens. Hoe zit het nu met de ten minste houdbaar tot datum? Is het voedsel na deze datum echt niet goed meer? En hoe is het eigenlijk met uw voedselverspilling gesteld?

Heeft u diabetes à la Laurel of à la Hardy?

U kent ze vast nog wel het komische duo Laurel en Hardy. Ook wel de dikke en de dunne genoemd. Hierbij was Hardy de gezette en Laurel de magere persoon. Als u type 2 diabetes hebt, maar ook als u “alleen maar” overgewicht heeft, bepaald uw type welk dieet u nodig heeft. Dit werd in 2015 ook in de diabetes richtlijn erkend, maar momenteel is dit, helaas, weer losgelaten. Waarom dit niet bepaald een goed idee is, leest u hieronder.

Botontkalking voorkomen

In Libelle 27 van dit jaar las ik een artikel over valpreventie. Het artikel ging in op de oorzaken van vallen. Verminderde mobiliteit werd als risicofactor genoemd en ook het gebruik van medicatie. Om vallen en botbreuken te voorkomen werd aangeraden om in beweging te blijven. Er stond helemaal niets in over hoe je botten gezond en sterk houdt met gezonde voeding. Een gemiste kans, dus vandaar deze aanvulling.
© 2020 Libra Dieetadvisering
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen en Sleen
Friesland: Akkrum(hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Nij Beets, Noordwolde, Oostermeer, Sexbierum, Sneek en Tijnje.
Overijssel: Kuinre, Oldemarkt.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud