04/2023

Ga naar de inhoud

Goed gevoed ouder worden

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) brengt samen met Partnernetwerk Ondervoeding Ouderen (POO) ondervoeding bij ouderen in kaart. Zij zijn hiervoor een campagne gestart met de naam “Goed gevoed ouder worden”. Helaas zien de ouderen en hun naasten vaak het belang van voeding (nog) niet…
Irene Kieftenburg | 26/4/2023

Groenten en fruit goedkoper maken

Vertegenwoordigers van onder meer 13 gemeenten, 17 GGD’en, Jeugdartsen Nederland, Alliantie Voeding in de Zorg, Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie, JOGG, Foodwatch en ruim 30 artsen, hoogleraren en andere wetenschappers hebben een brief naar ons kabinet gestuurd met nogmaals het verzoek om de btw op groente en fruit te verlagen.
Irene Kieftenburg | 19/4/2023

Prikkelbare darmen??

De afgelopen weken zie ik steeds meer mensen op het spreekuur met maagdarm klachten. Vaak zijn die klachten al langere tijd aanwezig en er zijn ook bijna altijd diverse (darm)onderzoeken gedaan. De diagnose is dan prikkelbare darmen. En “daar moet je dan maar mee leren leven”. Bij uitvragen van de voeding en de klachten is de voeding vaak te arm aan vezels. En dan is er wel degelijk iets aan de klachten te doen!

Irene Kieftenburg | 12/4/2023
© 2024 Libra voeding en coaching BV
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen, Sleen en Wilheminaoord.
Friesland: Akkrum (hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Noordwolde, Nij Beets, Oostermeer, Sexbierum en Tijnje.
Overijssel: Kuinre en Oldemarkt.
Groningen: Ter Apel.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud