03/2023

Ga naar de inhoud

Rem de stille ontsteking

Zeer regelmatig krijg ik de vraag of er iets te doen is aan klachten als jicht, reuma, terugkerende blaasontsteking en andere ontstekingsachtige klachten. Vaak gaan deze klachten samen een te hoog gewicht. Door het hoge gewicht ontstaat een zogenaamde stille ontsteking. Ons buikvet is de veroorzaker hiervan. En ja, er is iets aan te doen!!
Irene Kieftenburg | 22/3/2023

Bewerkte voeding stimuleert kanker

Slechts 16 procent van de producten die in onze supermarkten verkocht worden, is vers, onbewerkt of licht bewerkt voedsel. De overige voeding is (te) bewerkte voeding. Dat dit echt slecht voor onze gezondheid is, wordt ook nu weer bevestigd door een langdurend onderzoek in tien Europese landen. Door de bewerking krijgen wij sneller kanker!!
Irene Kieftenburg | 15/3/2023

Vitamine C

Als ik mijn cliënten op het spreekuur uitleg dat vitamines nodig zijn om onze stofwisseling goed te laten draaien, zegt 9 van de 10 goed groente en fruit te eten. Groente en fruit bevatten vooral vitamine C. Hoewel onze voeding ook nog 12 andere vitamines levert, ga ik mij in dit artikel even richten op de kracht van vitamine C.

Beter slapen

Deze week was ik het boek over slapen van de Britse arts Michael Mosley. Hij beschrijft hierin onder andere hoe de juiste voeding je beter kan laten in- en doorslapen. Veel mensen op mijn spreekuur hebben hier moeite mee. Dus hieronder een samenvatting.
© 2024 Libra voeding en coaching BV
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen, Sleen en Wilheminaoord.
Friesland: Akkrum (hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Noordwolde, Nij Beets, Oostermeer, Sexbierum en Tijnje.
Overijssel: Kuinre en Oldemarkt.
Groningen: Ter Apel.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud