Blog - Libra dieetadvisering

Ga naar de inhoud

Heeft u diabetes à la Laurel of à la Hardy?

U kent ze vast nog wel het komische duo Laurel en Hardy. Ook wel de dikke en de dunne genoemd. Hierbij was Hardy de gezette en Laurel de magere persoon. Als u type 2 diabetes hebt, maar ook als u “alleen maar” overgewicht heeft, bepaald uw type welk dieet u nodig heeft. Dit werd in 2015 ook in de diabetes richtlijn erkend, maar momenteel is dit, helaas, weer losgelaten. Waarom dit niet bepaald een goed idee is, leest u hieronder.

Botontkalking voorkomen

In Libelle 27 van dit jaar las ik een artikel over valpreventie. Het artikel ging in op de oorzaken van vallen. Verminderde mobiliteit werd als risicofactor genoemd en ook het gebruik van medicatie. Om vallen en botbreuken te voorkomen werd aangeraden om in beweging te blijven. Er stond helemaal niets in over hoe je botten gezond en sterk houdt met gezonde voeding. Een gemiste kans, dus vandaar deze aanvulling.

Maak ons eten weer gezond

Er is een nieuwe groep opgestaan met de naam “Team Gezonde Voeding Nu”. Zij zijn een petitie gestart om het nieuwe kabinet dringend te verzoeken het aanbod van eten en drinken gezonder te maken. De petitie kan tot en met 14 juni ondertekend worden. Op 15 juni wordt de petitie aan de Tweede Kamer aangeboden.

Zwangerschapsdiabetes

Uit recent onderzoek van het Nivel, in opdracht van het Diabetes Fonds, is gebleken dat zwangerschapsdiabetes steeds vaker voor komt. Het aantal vrouwen met zwangerschapsdiabetes is tussen 2015 en 2019 met 30 procent gestegen. Vooral vrouwen die op latere leeftijd zwanger zijn, hebben meer kans om deze vorm van diabetes te krijgen.
© 2020 Libra Dieetadvisering
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen en Sleen
Friesland: Akkrum(hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Nij Beets, Noordwolde, Oostermeer, Sexbierum, Sneek en Tijnje.
Overijssel: Kuinre, Oldemarkt.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud