Blog - Libra dieetadvisering

Ga naar de inhoud

IJzertekort

In Nederland heeft één op de tien peuters een ijzertekort. Daarbij hebben naar schatting ook één op de zes à tien zwangere vrouwen een ijzertekort. Dit blijkt uit een overzichtsartikel van Dorine Swinkels, hoogleraar Experimentele Klinische Chemie aan het Radboudumc te Nijmegen en haar collega’s. Wat zijn de gevolgen en wat kunt u er zelf aan doen?

Vitale zorg

Nu we weer met zijn allen in lockdown zitten, worden wij regelmatig benaderd met de vraag of de consulten bij ons nog doorgaan. Kennelijk hebben de mensen niet door dat wij, diëtisten, een vitaal beroep hebben. Meer dan zou ik zeggen: slecht eten en minder bewegen zullen u niet bepaald fitter maken.

Keer je gezondheid om

De afgelopen tijd zijn er veel programma’s op de televisie die ons informatie geven over hoe een gezonde leefstijl ons ook daadwerkelijk gezond(er) kan maken. Een goede ontwikkeling. In het programma “Dokters van morgen” met het thema bloeddruk gaf deelnemer Durk het mooi weer. Hij zei “De makkelijkste oplossing is niet de beste oplossing”, doelend op de bloeddrukmedicatie die hij 25 jaar heeft geslikt en nu niet meer nodig heeft nu hij zijn leefstijl heeft verbeterd.
© 2020 Libra Dieetadvisering
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen, Nieuw Weerdinge en Sleen
Friesland: Akkrum(hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Nij Beets, Noordwolde, Oostermeer, Sexbierum, Sneek en Tijnje.
Overijssel: Kuinre, Oldemarkt.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud